Színes Divat * Türkiz

http://www.szivarvanydesign.hu/2012/01/043-kreativitas.html

A türkiz frissítő hatása az öltözködésben és a sminkben is megjelenik Könnyedséget, rugalmasságot hozhat a viselőjének. Számomra egy kicsit tündéres szín, mely magában hordoz egy pici titokzatosságot is. A nyár típus előszeretettel viseli a türkiz minden árnyalatát. Az indiai mitológiában a kék ég a férfiasságot, a természet zöldje pedig a nőiességet képviseli, ezért amikor türkizt viselünk a két nemet egyesítjük.

Vannak időszakaink, amikor bizonyos színekhez vonzódunk vagy elutasítjuk őket. És lehetnek állandósult kedvenceink is.

Szereted a könnyedséget és a játékot?
Önállónak tartod magad?
Rugalmas vagy?
Hajlamos vagy a magányra?
Fontos számodra az igazság?
Nyitott vagy az új dolgok iránt?
Kreatívnak érzed magad?
Vannak problémáid a szavak nélküli kommunikációval?
Érdekel a média világa?
Őszinte vagy?
Szoktál bármilyen okból manipulálni másokat?
Egyedinek érzed magad?

Ha legalább 3 dolog jellemző rád, akkor a türkiz szín/energia biztosan dolgozik benned.

Ha kevés türkiz van benned: Hajlamos vagy megfelelni másoknak. Nem vagy tisztában a saját egyediségeddel és igényeiddel. Nehezen tudsz nemet mondani. Szűkszavú vagy. Nem vagy tisztában a szíved vágyával. Nem tudod eldönteni, hogy mi jó, vagy mi kell neked. Nem jól működik a megkülönböztető képességed. Nem tudsz szembenézni az érzelmeiddel. Önmagaddal és a másokkal való kapcsolatodat az érzelmi sivárság jellemezheti.

Megoldás: Viselj türkiz ruhákat és kiegészítőket

Ha sok türkiz energia van benned: Túl őszinte vagy. Hajlamos vagy arra, hogy másokat manipulálj. Önimádó vagy. A népszerűség utáni vágyad akár hencegéshez és csaláshoz is vezethet. Félhetsz az egyedülléttől. Csak saját akaratoddal és szükségleteiddel törődsz. Ideges leszel, ha több ember előtt kell megszólalnod. Túlzott határozottság jellemez. Nem tudsz megbocsájtani.

Megoldás: Az adott állapotban kerüld a türkiz öltözetet, még ha jól is áll neked. Ellensúlyozni a fenti állapotokat a korall színnel lehet.

Ha rendben van a Lelked és kiegyensúlyozott vagy: Rugalmas vagy és spontán áramolsz a mindennapokban. Örömmel végzed a feladataidat. Játékos vagy. Őszinte és kiegyensúlyozott. Egyediséged tudatában vagy. A csoportos társulásoknál is tisztában vagy önmagad igényeivel és hű is maradsz ezekhez. Tudod, hogy minden helyzetben először mindig magadra számíthatsz. Önálló vagy és ambiciózus. Tudod, hogy a saját utadon szükséges járnod. Hajlandó vagy magadba nézni, és megvizsgálni azt, milyen mélyen hat rád az élet.

Megoldás: Bátran jöhet a türkiz öltözék.

Türkiz inspirációkTovábbi inspirációk

Színtársítások

Narancssárga * Korall * Olajzöld *  Kék * Királykék * Lila * Magenta *  Rózsaszín * Fehér * Fekete

Ezeket a társításokat nem a neked jól passzoló stílus. határozza meg, hanem az éppen aktuális LELKI állapotod.