Színes Divat: Lila inspirációk

http://www.szivarvanydesign.hu/2012/01/016-lila-palast.html
A lila misztikus szín, amely egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását. Egyensúly a föld és ég között, az értelem és a vágy, a bölcsesség és érzelmek között. A lila öltözék nyugtató és bátorító egyszerre. Kreativitást ösztönző, kihangsúlyozza mondanivalónk fontosságát. Viselőjének  törődő és gyógyító minőséget kölcsönöz.

Vannak időszakaink, amikor bizonyos színekhez vonzódunk vagy elutasítjuk őket. És lehetnek állandósult kedvenceink is. 

Szereted az egyedi dolgokat?
Szeretsz kreatívkodni?
Vonzódsz a művészetekhez?
Néha ingadozik a lelkivilágod?
Néha bizonytalan vagy a fizikai dolgokban, ezért hajlamos vagy a szorongásra?
Éppen gyászolsz?
Változásban és átalakulásban van az életed?
Érzelem dús és érzékeny vagy?
"Repkedsz", ezért hajlamos vagy anyagi gondokkal küzdeni?
Elvágyódsz a fizikai világból?
Hajlamos vagy a túlzott felelősségvállalásra?
Titokzatos vagy?

Ha legalább 3 dolog jellemző rád, akkor a LILA szín/energia biztosan dolgozik benned.

Ha kevés lila van benned: Félhetsz a változástól. Túlzottan ragaszkodsz az anyagi dolgokhoz. Nehezen figyelsz a belső hangra, ezért problémáid lehetnek a kreativitásod megélésével. Szokványos emberi félelmeid vannak.
Megoldás: Viselj lila ruhákat és kiegészítőket 

Ha sok lila energia van benned: Problémáid lehetne a fizikai élettel, ezért szoronghatsz is. Szomorú lehetsz. Hajlamos lehetsz a túlzott felelősségvállalásra. Elvágyódást érezhetsz a fizikai életből, és túl sok ilyen irányú „negatív" gondolat foglalkoztat. Túlzottan titokzatos vagy. Nehezen dolgozod fel a gyászt és bármilyen más veszteséget. Túlérzékeny vagy. Gőgös és indulatos vagy a világgal szemben.

Megoldás: Az adott állapotban kerüld a lila öltözetet, még ha jól is áll neked. Ellensúlyozni a fenti állapotokat a Sárga és az Arany színnel lehet. 

Ha rendben van a Lelked és kiegyensúlyozott vagy: Odaadó vagy és nyitott vagy a szellemi dolgokra. Megkülönböztetés nélkül segítesz másoknak és hiszel az Isteni erő jelenlétében. Figyelsz a belső hangra és a megérzéseidre. Olyan hited van, mely semlegesíti a szokványos emberi félelmeket. Empatikus vagy. Egyensúlyban vagy az életed minden területén. Született vezető vagy. Kitartó vagy és türelmes.

Megoldás: Jöhet a LILA öltözék. 


Az alábbi képeken láthatjuk, hogy a lilának milyen sokféle árnyalata van. Az összhang és a harmónia elérése érdekében fontoljuk meg a következőt: ne kombináljuk össze a különböző árnyalatokat. Ilyen esetben a másik árnyalatot cseréljük le feketével. 


Lila inspirációk


További inspirációk: Orchidea, Halványlila, Levendula, Mély lila

De mivel a lila önmagában nagyon mély szín, így én mindenképpen társítanám más színekkel. Ezeket a társításokat nem a neked jól passzoló stílus határozza meg, hanem az éppen aktuális LELKI állapotod.


Színtársítások: 

Sárga, Zöld, Olajzöld, Kék, Türkiz, Narancs/Arany, Vörös, Magenta, Rózsaszín, Fehér, Fekete.